Wandeling

Een luisterend oor. Een wandelende praatpaal.
Iemand die eens een vraag stelt. Een vraag die je niet eerder beantwoord hebt.
Een luisterpartner die je eens laat stoppen om jezelf te laten luisteren naar wat je zegt of wat je denkt. En te luisteren naar wat je voelt.
Iemand om een paar keer mee te gaan lopen om de knoop te ontwarren. Iemand die je helpt om in beweging te komen.
Stilstaan of in een kringetje bewegen. Een diepe groef waar je al heel lang in zit.
Ergens als een berg tegenop zien en maar niet weten hoe je daar uit moet komen.

Buiten zijn en wandelen heeft voor mij altijd een louterende werking. Vaak zoek ik de natuur op: bossen en waterschoon is er in mijn omgeving voldoende!
Ik ga graag aan de wandel met jou, om je te laten voelen wat het kan betekenen om buiten in beweging te zijn en om je te helpen je 'beweging' te vinden. En dat doe ik het liefst als we al letterlijk in beweging zijn.
Ik werk met een holistische kijk op het leven.
Je lichaam en geest staan niet los van elkaar. Een klacht over waar je je in je leven bevindt uit zich vaak ook lichamelijk. Je verhaal vertellen en onverwachte vragen beantwoorden geeft vaak naast een bevrijdende lichtheid in je humeur, ook verlichting in de knellende spanning in je bovenrug of verzachting van buikpijn.
Het is nooit alleen je mind die ergens over gaat. Je hele lijf is daarbij betrokken. Ik denk zelfs dat antwoorden op veel existentiële vragen (vragen over je eigen leven en je bestaan) al in je cellen opgeslagen zitten. Dat het vaak een leren voelen is. Leren luisteren naar wat er zich van binnen in je afspeelt.
Dat kunnen we samen doen. Misschien kan ik je helpen met het vormen van de vragen of met het uitrafelen van de knopen.

Eén op één bewegen, met muziek. 

Alles om je heen is te spannend om muziek en ritme toe te durven laten in je eigen lichaam. Je lichaam is misschien nog nooit voldoende uitgenodigd geweest om te bewegen. Misschien schaam je je voor je bewegingen en wil je vrijer worden. Niet iedereen stapt zo maar in een groep om te dansen. En sommige mensen willen het kunnen en durven de beweging niet aan.
Er kunnen zo veel redenen zijn om het dansen ver van je af te hebben gehouden. Maar dat je dit nu leest is al een stap op weg. Ik nodig je uit om een aantal één op één sessies met mij te doen om te oefenen de muziek toe te laten in je lijf. En wie weet stap je uiteindelijk ook moedig een dansvloer op!

Binnen mijn heeldanserij laat ik mensen eindelijk weer dansen; mijn inspiratiewandelingen kunnen je helpen je pad weer te vinden. We kunnen praten. We kunnen dansen.
Jouw verhaal is het thema.
Met mij kun je op pad. Mijn intrinsieke motivatie om met je te gaan wandelen of dansen, is om op alle manieren die tot mijn beschikking zijn mensen te helpen in beweging te komen. Ik heb veel ervaring opgedaan, en opleidingen gevolgd, in de jaren dat ik werkte op diverse sociale diensten bij gemeenten. Daar werkte ik met name met langdurig werklozen, blijvers in de bijstand en mensen met (nog net niet) problematische betalingsproblemen. Inmiddels begeleid ik al vijf jaar een groep dansers met biodanza. Ook daar gebruik ik al mijn ervaring bij.

Als je graag meer informatie wil en een gesprek om af te stemmen of je met mij in beweging wil komen, vul dan het contactformulier in. Ik zal zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Over de kosten het volgende:
Het is altijd een kwestie van wat je kunt missen en daarnaast zijn er de kosten die ik moet maken om een en ander mogelijk te maken. Ik ga uit van €30 per uur exclusief de kosten voor de ruimte en reis. Als je een minimuminkomen hebt, is een andere bijdrage bespreekbaar.

Illustratie: In het kleinste kamertje bij mij thuis hangen deze teksten voor mijn neus. Als geheugensteuntje