Het is mijn missie om mensen de kans te geven zich te openen en zichzelf te leren kennen en misschien een klein beetje meer licht te genereren dan ze ooit verwachten.
Dat kan ik met biodanza teweeg brengen

In het voorjaar van 2008 leerde ik biodanza kennen.
Ik zocht iets te dansen in de buurt van Cuijk, vroeg op de avond, zonder rook en alcohol, op blote voeten en geen aan te leren pasjes. Ik vond een folder bij de bieb van een mooie groep Chakradans in Boxmeer. Via die groep leerde ik biodanza kennen en sloot ik me aan bij een weekgroep in Eindhoven én kreeg ik later de kans in Boxmeer te assisteren bij het geven van biodanzalessen bij 'Dans het leven' van (wijlen) Marie-Louise Sweep.

In de jaren dat ik biodanza doe, ben ik stukje bij beetje meer Andrea geworden.
Ik sta steviger, leer steeds beter mijn grenzen kennen en aangeven.
Intussen weet ik hoe belangrijk het voor mij is om telkens weer de muziek en de beweging in mij te laten wervelen. Om mijn lichaam heerlijk aan de gang te zetten. Om mijn emoties langs te laten komen zonder ze weg te willen stoppen.
Ik kan eerlijker zijn dan ooit en kwets daarbij mijn medemens niet meer.
Ik heb meer levensvreugde en straal dat uit naar iedereen die het wil zien!
De keuze om de opleiding te gaan doen, was onvermijdelijk. Om mijn bijdrage te leveren aan het verbeteren van de wereld door deze kennis te laten maken met biodanza.

Ik zou willen dat mensen bij mij in biodanza ontdekken dat het eigenlijk heel makkelijk en prettig is om je liefdevol te verhouden tot anderen. In liefde met jezelf en anderen.

Ik faciliteer de deelnemers van de groep. Ik maak het mogelijk dat de deelnemers kunnen dansen, voelen, ervaren, oefenen, leren.
Biodanza leer je niet uit boeken. Dat moet je ervaren. Week na week doen.
Ik maak het mogelijk dat de deelnemers die ervaring aan kunnen gaan. Ik zorg voor de muziek, sfeer, ruimte, verhalen, veiligheid.
Bij biodanza heb je geen docent die precies zegt hoe je iets moet doen; je bent eigen baas en je kunt zelf voelen wat binnen jouw mogelijkheden ligt.
De winst van biodanza zul je zelf ervaren.

Op 24 november 2019 behaalde ik mijn diploma voor de opleiding tot biodanza facilitator.  (Ik behoor tot de derde cyclus van de biodanza school Eindhoven https://biodanzaschooleindhoven.nl)

Mijn eindwerkstuk (monografie) heb ik geschreven over wat voor mij een zeer grote rol speelt in mijn leven. Het gaat over het gebruik maken van het genetisch potentieel waarmee je geboren wordt en begrenzingen die het leven met zich meebrengt, de discrepantie daarin en hoe biodanza daar een rol in kan spelen.